CSM Ploieşti – CSU Danubius Galaţi 33-31 (17-13)

Petre Apostol

Ieri seară, echipa masculină de handbal CSM Ploieşti a jucat, în Sala „Olimpia”, în cadrul optimilor de finală ale Cupei României, primind replica formaţiei CSU Danubius Galaţi. După două luni, formaţia pregătită de antrenorul Dragoş Dobrescu şi directorul tehnic Ion Nicolae a reuşit prima victorie
într-un meci oficial.
Prahovenii porneau favoriţi în jocul de ieri seară, având în vedere cele 13 puncte acumulate în Liga Naţională, spre deosebire de adversarii lor, care nu au reuşit să puncteze nici până acum în campionat, după 17 meciuri disputate.
În prima parte a meciului, cu greu au putut fi departajate cele două echipe. Mai întâi CSM Ploiești s-a desprins la două goluri, scor 5-3. Dar, de la 6-4, oaspeții au revenit, preluând conducerea prin trei goluri la rând.
Ploieștenii au întors scorul, dar gălățenii au profitat de erorile din atac ale gazdelor, revenind în frunte, scor 11-9.
Din acel moment, Antonaru a fost salvatorul gazdelor, acesta încheind repriza cu 10 intervenții. CSM Ploiești a reușit o serie de 7-2, în ultimele 12 minute, intrând la vestiare la conducere, scor 17-13.
În partea secundă, CSM Ploiești părea că a rezolvat soarta meciului din primele cinci minute, ducând scorul la 21-13. Însă relaxarea din tabăra ploieșteană era aproape să coste.
CSU Galați a revenit în joc, după o serie de 10-5 în următoarele 14 minute. Mai mult, s-a apropiat chiar la un gol în ultimul minut, dar Dragnea a închis tabela la 33-31 pentru CSM Ploiești.
Sferturile de finală sunt programate să se dispute pe 31 ianuarie 2016, meciurile urmând să se stabilească după o tragere la sorţi.
La CSM Ploiești au jucat Antonaru 10 intervenții, Szopka 7 intervenții – Dediu 5 goluri (1/2 de la 7m), Dragnea 5, R. Farcaș 5 (1/1 de la 7m), Capotă 4, Tărîță 4, Stăncioiu 2, Turcu 2 (2/3 de la 7m), Zamfir 2, Mihoci 2, Botezatu 1, Hoinaru 1, A. Farcaș.
De la gălățeni s-au remarcat Ciobanu 5 goluri, Cristescu 4 (3/3 de la 7m), Nițu 4, Udriștoiu 4, Despinescu 4, Drenceanu 7 intervenții (una de la 7m).