F. T.

Poliţia Română a demarat un program pentru informarea copiilor aflaţi în primul an de şcoală despre potenţiale pericole la care sunt expuși atât la școală, cât și în timpul liber, şi pentru furnizarea de soluţii prin metode educative.
Astfel, programul “Școala siguranței”, derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi “Tedi”, se va desfăşura până la finalul anului școlar 2015 -2016, având ca scop informarea copiilor din clasa I, din peste 600 de școli, prin metode educative specifice vârstei lor.
După cum se precizează într-un comunicat de presă al Poliției Române, „«Şcoala siguranţei» oferă posibilitatea de a fi alături de cei mici şi de a-i asigura că poliţiştii vor fi întotdeauna alături de ei, la nevoie. Pentru Poliţia Română, siguranţa cetăţenilor, indiferent de vârstă, reprezintă o prioritate. Educarea copiilor în domeniul siguranţei este un proces de durată, care necesită cunoştinţe, exerciţiu şi multă implicare. Tocmai de aceea, suntem interesaţi ca activităţile didactice specifice formării abilităţilor de viaţă să fie cât mai prezente în şcolile din România, din punctul de vedere al creşterii siguranţei elevilor la şcoală, acasă, în spaţii rutiere, sociale și virtuale”.
După cum ni s-a precizat de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova, se pare că ideea derulării unui astfel de program și la nivel național a venit după ce, în anul școlar 2013 -2014, la instituțiile de învățământ din județ a fost implementată, cu succes, o acțiune asemănătoare, în colaborare cu firma Timbark.