* Broccoli şi conopida sunt alimente pline de vitamine şi minerale, care ajută la detoxificarea organismului şi la prevenirea cancerului. În plus, conţin şi triptofan, un amino-acid care induce somnul şi ajută corpul să producă serononina. Cu toate acestea, legumele crucifere conţin fibre insolubile care încetinesc digestia. Dacă le mâncaţi înainte de culcare, organismul va fi ocupat cu digestia şi nu veţi putea adormi, potrivit cercetătorilor citaţi de msn.com. Nu înseamnă că trebuie să evitaţi aceste produse, ci doar că nu ar trebui să le consumaţi înainte de culcare De asemenea, sucul de roşii este plin de vitamina C, fier şi antioxidanţi care reduc riscul de infarct sau cancer. Pe lângă aceste beneficii, însă, este şi foarte acid, astfel că poate provoca arsuri şi indigestie în timpul nopţii. Dacă vreţi să dormiţi bine, renunţaţi la acest aliment înainte de culcare, potrivit Unica.ro.

* Unui condiment – curry – îi sunt atribuite proprietăţi anti-inflamatorii despre care nu se ştia prea mult până acum. Cu toate că nu este prea des folosit în bucătăria românească, noile descoperiri l-ar putea face cât se poate de popular în rândul celor cu afecţiuni ale inimii. Cel puţin dacă e să ne luăm după noile descoperiri ale beneficiilor pe care le aduce consumul de curry, se pare că merită utilizat cât mai des. Cea mai nouă descoperire constă în faptul că acest condiment ar ajuta la prevenirea atacurilor de cord, în special în cazul persoanelor care au suferit intervenţii chirurgicale pentru punerea unui bypass, potrivit unui studiu citat de publicaţia britanică DailyMail. Curry este recunoscut pentru proprietăţile de bun antioxidant şi anti-inflamator, potrivit DoctorulZilei.ro.