F.T.

Ofițerii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Prahova au întocmit, la sfârșitul săptămânii trecute, șapte dosare penale în urma unei acțiuni desfășurate în centre comerciale, oboare și piețe, în cadrul acțiunilor specifice premergătoare Sărbătorilor de Iarnă. Cu aceeași ocazie, au fost aplicate și 97 de sancțiuni contravenționale, care au însumat 232. 340 de lei, fiind scoase de la vânzare mărfuri în valoare de 6.300 de lei.
Controalele au vizat în special vânzările de mărfuri și ornamente specifice acestei perioade, legume și fructe. De exemplu, într-un magazin din Ploiești, oamenii legii au constatat că erau expuse la vânzare atât produse expirate, cât și contrafăcute, având inscripționate denumirea și însemnele unor mărfuri protejate, conducerii centrului comercial fiindu-i întocmit dosar penal.
În această perioadă, în baza “Planului general de măsuri pentru siguranța cetățeanului”, angajații Poliției Române au intensificat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Sute de poliţişti acţionează în toată ţara pentru combaterea şi prevenirea ilegalităţilor în domeniul comerţului cu jucării, mărfuri alimentare, legume, fructe, băuturi alcoolice, precum şi produse ornamentale specifice Sărbătorilor de Iarnă.
Totodată, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, rutieră şi transporturi, precum şi cei de la departamentul de acţiuni speciale sunt angrenaţi în verificarea respectării normelor referitoare la plata TVA intracomunitară, a concordanţei între stocurile scriptice şi faptice, a documentelor de provenienţă a mărfurilor, a prevederilor legale privind întocmirea documentelor fiscale şi contabile, a condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare ș.a.m.d.