Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Ploiești, organizează o nouă acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) de la cetățeni. Acțiunea va oferi servicii gratuite de colectare și preluare a deșeurilor electrice pentru persoanele fizice și juridice.
Asociația RoRec (www.rorec.ro) invită cetăţenii Municipiului Ploiești sâmbătă, 28 noiembrie 2015, între orele 10.00-16.00, la ultima acţiune de colectare a deşeurilor electrice din 2015. Aceştia pot renunţa la deşeurile electrice prin depunerea lor la unul dintre cele 8 puncte provizorii ce vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:
1. Zona Hale – în faţa Halelor Centrale
2. B-dul Republicii – în faţă la Mega Image
3. Zona Lămȃiţa – în staţia de autobuz Blocul 39
4. Zona Malu Roşu – în staţia de autobuz Aleea Profesorilor
5. Păltiniş – în staţia de autobuz
6. Zona Mărăşeşti – în staţia de autobuz Școala 20
7. Zona Nord – în staţia de autobuz vis-a-vis de XXL
8. Zona Mihai Bravu – la piaţă
Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie şi sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00) sau la 0751 302 115 (număr cu tarif normal, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00).

”Prin proiectele și activitățile derulate împreună cu autoritățile locale, încercăm să oferim cetățenilor un sistem de colectare al deșeurilor electrice cât mai bine dezvoltat, astfel încât acest act al colectării să fie la îndemâna oricui și să devină o obișnuință. Pentru că doar împreună cu cetățenii putem apropia România de standardele europene privind colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor electrice, respectiv de a colecta anual 4 kg DEEE per locuitor. Această obligaţie a României este departe de a fi îndeplinită, iar Comunitatea Europeană poate sancționa oricând statul român pentru acest lucru, așa cum a făcut-o deja în cazul altor state membre UE.”, a declarat Andreea Dumitru, Manager Regional Asociația RoRec.

Cei care se vor debarasa de deşeurile electrice în cadrul acţiunii de colectare de sâmbătă, vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii oferite de Philips, Skill, și Candy: 5 polizoare unghiulare, 3 aspiratoare, 3 frigidere, 5 mașini de călcat, 5 mașini de găurit, 3 cafetiere. Tragerea la sorţi va avea loc la luni, 30 noiembrie, ora 10.00, în interiorul Galeriilor Comerciale din Ploiești.

Această acțiune de colectare este parte a unei lungi colaborări cu Primăria Municipiului Ploiești, fiind cea de-a 3-a acțiune organizată în municipiu, în anul 2015. În cadrul primelor 2 acțiuni de colectare din acest an, ploieștenii s-au debarasat responsabil de aproximativ 15 tone DEEE.