Cristian Sbârnea, Marian Dima

Duminica trecută, într-un cadru feeric de toamnă, oraşul Breaza a fost gazda finalelor celei de-a doua ediţii a competiţiei de fotbal pe teren redus ”Cupa Mediului 2015”, întrecere fotbalistică organizată de Asociaţia Protejarea Mediului Înconjurător Breaza, cu sprijinul Consiliului Local, reprezentat de domnul consilier Gheorghe Barna şi cu ajutorul unor sponsori.
Desfăşurată în perioada 08 august – 01 noiembrie 2015, pe parcursul mai multor etape, la acestă manifestare fotbalistică au fost prezente 15 echipe din Breaza, Comarnic, Poiana Câmpina şi Proviţa, împărţite în două grupe, în urma unei trageri la sorţi.
După ce s-a ”încălzit” într-o competiţie similară, Cupa oraşului Comarnic, unde evoluează sub numele de Poiana 1, gruparea F.C. Comarnic a avut o evoluţie remarcabilă, reuşind să cucerească preţiosul trofeu, după o finală dominată cu autoritate, adversară fiindu-i gruparea „Răi da Buni” din Breaza. Rezultatul la finele jocului a fost 3–2 (1–0) pentru comărniceni, după ce la un moment dat au condus chiar cu un categoric 3-0. Trebuie subliniat că, înaintea startului acestei finale, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celor decedaţi în tragicul eveniment de la Clubul Colectiv din Bucureşti.
În deschiderea ultimei zile a turneului a avut loc ”finala mică”, în care au evoluat echipele Gunners (pistolarii) şi Sharks (rechinii) din Breaza, ultima echipă impunându-se cu scorul de 12–3 (7–1).
Festivitatea de premiere s-a desfăşurat la Studio Dance Barna, un elegant centru de cantonament pentru dans sportiv şi balet din Breaza, câştigătoarea, F.C. Comarnic, primind prestigiosul trofeu, o plachetă plus suma de 2.000 ron, în timp ce câştigătoarea medaliei de argint a primit un premiu de 1.000 ron, ultima ocupantă a podiumului – „Sharks” – mulţumindu-se cu o plachetă şi un premiu de 500 ron, premiile totale fiind de 4.500 ron.
Au mai fost acordate plachete pentru echipa fairplay, cel mai bun portar, cel mai bun jucător şi golgheterul turneului, arbitrajul fiind asigurat de cavalerii fluierului Dan Munteanu şi Cornel Vasilescu.