Alex Călinoiu
Bergenbier a organizat, sâmbătă, „Ziua Porţilor Deschise“ la fabrica din Ploieşti, unde sunt produse mărcile „Bergenbier”, „Noroc”, „Beck’s”, „Stella Artois”, „Staropramen” şi „Lowenbrau”. Vizitatorii au luat parte la un eveniment inedit, având ocazia rară să viziteze cea mai modernă fabrică de bere din ţară – aşa cum declară reprezentanţii companiei – şi să fie martori la toate etapele de producţie prin care trec ingredientele naturale, de la pregătirea hameiului, malţului şi drojdiei şi până la etapa de îmbuteliere şi etichetare.
Curioşii au avut ocazia să descopere ce secrete ascunde berea preferată şi să vadă cum aceasta „prinde viaţă” chiar sub ochii lor. Ei au putut participa, pe toată durata zilei, la turul fabricii, ghidaţi de Edvin Moldovan, probabil cel mai tânăr maestru berar din România, care le-a vorbit despre istoria fabricii din Ploieşti, procesul de producţie şi rolul pe care îl are fiecare ingredient. Au fost pregătite şi sesiuni de degustare ale berii în diverse stadii ale procesului de producţie, de la mustul de bere, nealcoolizat, obţinut prin fieberea apei, hameiului şi malţului, până la berea nefiltrată şi cea finită.
„Ziua Porţilor Deschise“ face parte dintr-un lung şir de evenimente derulate, anual, de Bergenbier în Ploieşti. Reprezentanţii companiei susţin că turul fabricii le permite să fie mai aproape de consumatori şi să-şi demonstreze grija cu care lucrează pentru ca berea produsă aici să aibă, de fiecare dată, gustul dorit.
„Oraşul Ploieşti este locul din care pleacă în toată ţara mărci de bere foarte iubite de către toţi românii. Aici producem mărcile autohtone «Bergenbier» – cu toate sortimentele sale – şi «Noroc», dar şi mărci de renume internaţional. Bergenbier este parte din grupul Molson Coors, iar în portofoliul nostru se mai află «Stella Artois», cea mai cunoscută bere belgiană din lume, «Staropramen», o bere care îşi are originile în Praga, capitala Cehiei, şi «Beck’s», berea germană numărul 1 în lume. Sunt trei ţări care definesc istoria berii. Fiecare îşi dispută primul loc în acest domeniu, iar noi suntem mândri să le avem pe toate aici, acesta este şi motivul pentru care cred că Ploieştiul este capitala berii. Am dorit, prin acest eveniment, să le arătăm consumatorilor pasiunea şi grija cu care lucrăm aici”, a afirmat Marius Pîrvu, directorul fabricii Bergenbier.
Compania Bergenbier, înfiinţată în 1994, este unul dintre cei mai activi producători de bere de pe piaţa românească, operând în prezent fabrica de la Ploieşti, cu o echipă de aproximativ 600 de angajaţi. Aceasta poate produce până la 3,5 milioane de hectolitri anual, au dezvăluit reprezentanţii societăţii.













