F.T.

În perioada 24 – 26 octombrie, poliţiştii au desfăşurat, la nivel naţional, acțiuni suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, în special pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi a liniştii publice.
În urma acţiunilor, au fost constatate 351 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei sau de altă natură), dintre care 260 în flagrant delict. Astfel, au fost prinse în flagrant 267 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre acestea 17 fiind reţinute, iar 11 – arestate preventiv. De asemenea, au fost aplicate 9.570 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.604.000 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 77.630 de lei.
Polițiștii rutieri au organizat filtre în urma cărora, în cele trei zile, au aplicat 7.875 de sancţiuni, dintre care aproape jumătate pentru viteză excesivă. Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 444 permise de conducere. Și în Prahova, în perioada 24 – 26 octombrie, efectivele de polițiști au derulat mai multe acțiuni, în urma cărora au fost prinse în flagrant șapte persoane, trei dintre ele fiind reținute pentru 24 de ore. Totodată, au fost aplicate amenzi care au însumat aproximativ 60.000 de lei.
Efectivele de poliție rutieră au desfășurat pe șoselele din județ 25 de acțiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 661 de șoferi și au fost controlate 243 de autovehicule de transport persoane și mărfuri. Au fost constatate 790 de contravenţii, cele mai multe pentru viteză excesivă, fiind reținute 33 de permise auto.