În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

05.10.2015, ora 08:52 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În comuna Teişani, sat Valea Stâlpului, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea zonei la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.
În urma acestuia, autoturismele au fost avariate, iar pasagera unuia dintre autoturisme, o fată de 18 ani, a fost transportată la spital de către un echipaj de ambulanţă al SAJ Prahova.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorii atutoturismelor şi asigurarea zonei.

05.10.2015, ora 10:57 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În comuna Bărcăneşti, sat Româneşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea zonei şi acordarea primului ajutor medical, la un accident rutier în care au fost implicate un autocamion şi două atelaje (căruţe).
În urma accidentului, căruţele au fost distruse, iar conducătorul uneia dintre ele, un bărbat de 29 ani, a fost transportat la spital de către un echipaj de ambulanţă al SAJ Prahova.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul atutocamionului, îndepărtarea resturilor de pe partea carosabilă şi asigurarea zonei.

05.10.2015, ora 17:27 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În municipiul Ploieşti, str. Andrei Mureşanu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea zonei şi acordarea primului ajutor medical, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.
În urma accidentului, autoturismele au fost avariate, iar conducătorii auto şi un pasager minor, după acordarea primului ajutor medical, au refuzat transportul la spital.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorii atutoturismelor şi asigurarea zonei.

05.10.2015, ora 17:27 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În comuna Brebu, zona baraj Paltinu, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru asigurarea zonei, la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism.
În urma accidentului, autoturismul a vost avariat, iar conducătoarea acestuia, o femeie de 21 de ani, a fost asistată de către un echipaj de ambulanţă al SAJ Prahova.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul atutoturismului şi asigurarea zonei.

06.10.2015, ora 03:42 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În oraşul Mizil, DN1B, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea zonei şi acordarea primului ajutor medical, la un accident rutier în care a fost implicat un autotren care transporta oi.
În urma accidentului, autotrenul a vost avariat, şoferul acestuia, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost descarcerat, şi refuzând transportul la spital. Din totalul de 310 oi, 170 au fost salvate.
Echipajele de pompieri au acţionat pentru deconectarea bornelor de la acumulatorul atutotrenului, descarcerarea şoferului şi asigurarea zonei.

Echipajele SMURD au intervenit în 32 de cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.