Mai multe indicatoare rutiere care interzic accesul bicicliştilor în centrul istoric al Timişoarei au fost montate recent.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au declarat că au fost montate indicatoare rutiere care interzic accesul bicicliştilor pe trei străzi pietonale aflate în centrul oraşului şi care se intersectează cu Piaţa Victoriei. De asemenea, şi pe celelalte 14 străzi din centrul oraşului, aflate în prezent în şantier şi care urmează să devină pietonale, va fi interzis accesul bicicliştilor.
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că reprezentanţii Comisiei de circulaţie din cadrul primăriei au decis amplasarea acestor indicatoare şi că vor fi montate unele speciale şi pentru cei care folosesc role.
Reprezentanţii comunităţii ”Verde pentru Biciclete” din Timişoara spun că nu pot fi de acord cu această decizie. Bicicliştii din Timişoara au iniţiat şi o petiţie online, prin care cer ridicarea interdicţiei de circulaţie cu biciclete pe străzile pietonale din centrul oraşului, iar pe o reţea de socializare a fost lansat un apel la organizarea, în 2 octombrie, a unei acţiuni de protest sub forma unei plimbări pe lângă biciclete în centrul municipiului.
Potrivit reprezentanţilor ”Verde pentru biciclete”, în Timişoara sunt peste 16.000 de biciclişti.