Petre Apostol

Noul sezon de schi alpin a început foarte bine pentru cea mai valoroasă sportivă din România din prezent la această disciplină olimpică: Ania Caill, legitimată la CS Caraimanul Buşteni. Singura reprezentantă tricoloră participantă în concursul feminin la Jocurile Olimpice de la Soci şi la Campionatele Mondiale de la Beaver Creek, tânăra de 19 ani se află în America de Sud în debutul acestui sezonului competiţional.
Ania Caill concurează în cadrul Cupei Sud-Americane, iar rezultatele obţinute demonstrează faptul că pregătirea din perioada de vară a fost la un nivel foarte bun. Marţi, aceasta a luat parte la ultimele două concursuri de coborâre din cadrul competiţiei, desfăşurate pe pârtia de la El Colorado, din Chile.
Cu un moral bun după ce în manşa oficială de antrenament se situase pe prima poziţie, Ania Caill a confirmat şi în manşele de concurs, sosind pe locul secund. Singura sportivă care a depăşit-o a fost Ester Ledecka, din Cehia, care, însă, trebuie menţionat că a beneficiat de condiţii meteo mai bune, timpii primelor schioare care au luat startul, printre care s-a aflat şi reprezentanta României, fiind afectaţi de vânt.
De altfel, vremea nu a fost foarte bună pe pârtia din Chile, două antrenamente fiind anulate din această cauză. Pentru Ania Caill a fost, totuşi, mai puţin important faptul că a ratat victoria în manşele de pe pârtia din El Colorado, deoarece, prin performanţele realizate, a reuşit să-şi adjudece titlul în Cupa Sud-Americană la proba de coborâre. Schioara clubului din Buşteni mai avea încă două podiumuri în palmares la coborâre, situându-se pe locurile 2 şi 3 la două curse disputate pe 1 septembrie, pe pârtia din La Parva, tot din Chile. Astfel, a adunat un total de 300 de puncte în clasament, asigurându-şi prima poziţie la această probă.
În plus, după cele două curse de coborâre, Ania Caill urcase pe locul 7 în ierarhia generală a competiţiei sud-americane, în care se punctează rezultatele obţinute la toate probele. Concurenta tricoloră urma să participe, ieri, şi în cadrul probelor de Super G şi combinată alpină pe pârtia de la El Colorado.