F.T.

Criza de personal la instanțele arondate Curții de Apel Ploiești nu înseamnă doar număr redus de judecători în raport cu cât prevede schema sau volumul de dosare, ci și de grefieri. Astfel că, după cum la unele instanțe din Prahova – Judecătoria Ploiești, în special – se resimte lipsa de magistrați, în același timp, nici grefierii care să asigure desfășurarea normală a ședințelor de judecată sau să efectueze alte acte specifice nu sunt suficienți.
În acest context, reprezentanții Curții de Apel Ploiești au solicitat și au obținut organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor vacante, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dând răspuns afirmativ în acest sens.
Astfel, în ședința sa de la începutul acestei săptămâni, Plenul CSM a aprobat organizarea unui concurs pentru ocuparea a 21 de posturi vacante, 10 dintre acestea fiind la instanțele arondate Curții de Apel Ploiești, iar celelalte – la cele arondate Curții de Apel București.
Potrivit unui comunicat al CSM, concursul/examenul se va organiza pentru ocuparea, la Judecătoria Ploiești, a șase posturi de grefier cu studii superioare, iar la Judecătoria Câmpina – pentru două posturi de grefier cu studii superioare. Alte două posturi, tot de grefieri cu studii superioare, au fost scoase la concurs la Judecătoriile Răcari și Pucioasa.