F. T.

Ieri la prânz, cei doi muncitori răniţi în urma incendiului care a avut loc sâmbătă la o conductă de gaze în Ploieşti se aflau sub observaţie medicală la secţia chirurgie plastică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, ne-au spus surse din cadrul instituţiei. Tot ieri, reprezentanţii din IPJ Prahova ne-au precizat că, în urma evenimentului, a fost deschis dosar penal in rem pentru trei infracţiuni: distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor de siguranţă şi securitate în muncă.
Ancheta declanşată de poliţie vine după ce sâmbătă, la orele 13.00, pe strada Mircea cel Bătrân, din Ploieşti, o conductă de gaze a luat foc, flăcările atingând chiar şi patru metri înălţime.
La locul incidentului au fost concentrate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă ale pompierilor prahoveni, echipaje ale ambulanţei şi poliţiei. Din grupul de şase muncitori care efectuau o lucrare de decopertare în zonă, doi au suferit arsuri de gradul doi şi trei, pe faţă şi pe mâini, şi au fost luaţi cu salvarea şi transportaţi la UPU Ploieşti. Din primele cercetări efectuate la faţa locului se pare că, în timp ce lucrau, muncitorii ar fi acroşat cu un utilaj o conductă de gaze, care, ulterior, a luat foc. De altfel, pentru stingerea incendiului, pompierii au fost nevoiţi să aştepte golirea conductei de gaze, deoarece în caz contrar exista riscul unei explozii.