Consumul de „junk food” nu este nemilos doar cu talia sau cu inima celor care preferă acest gen de alimentație, ci este mult mai nociv pentru sănătate decât se credea, susține un studiu publicat în revista BMC Medicine, notează Agerpres.
Cercetătorii de la Deakin University şi Australian National University au descoperit, recent, că hipocampusul (regiunea creierului implicată în menţinerea sănătăţii mintale, în învăţare şi memorie) este mult mai mic la persoanele cu diete nesănătoase.
Ca să ajungă la această concluzie, echipa de cercetare a apelat la scanere RMN pentru a măsura dimensiunea hipocampusului participanţilor la studiu şi apoi le-a examinat dietele. Oamenii de ştiinţă au luat în considerare toţi factorii care ar putea influenţa hipocampusul şi apoi au comparat încrucişat toate datele.
Potrivit Eatthis.com, deşi oamenii de ştiinţă cunoşteau de ceva timp că dieta afectează dimensiunea şi funcţia hipocampusului la animale, studiul cercetătorilor australieni sugerează acum că această concluzie este valabilă şi la oameni.