Petrolul a bifat, la Cluj, cea de-a doua înfrângere stagională, după un nou meci în care n-a reuşit să concretizeze niciuna dintre multele ocazii pe care şi le-a creat. Reduta ploieşteană s-a prăbuşit cu un sfert de oră înainte de final, atunci când Santamaria a marcat unicul gol al CFR-ului.

La fel ca şi în celelalte partide, Petrolul a început duelul de la Cluj cu aceeaşi atitudine pozitivă, ploieştenii arătând încă din primele minute că sunt dornici să bifeze, în sfârşit, prima victorie din această ediţie de campionat.

Iar startul confruntării a fost unul încurajator, “lupii” arătându-şi repede colţii, atunci când, după o pasă a lui Marinescu, tunisianul Moussa (3) a intrat în careu pe partea stângă şi a şutat, din unghi, la colţul scurt, dar balonul s-a dus în plasa laterală. Ploieştenii au continuat să ţină jocul sus, în jumătatea adversă, iar Bucşa (15) a încercat poarta cu un şut puternic expediat de la 25 de metri, balonul trecând de puţin pe lângă bara din stânga lui Marc. Trei minute mai târziu, după o lovitură liberă de pe partea dreaptă executată de către Nepomuceno, mingea a ajuns în colţul opus al careului de şase metri, dar Faug-Porret n-a reuşit să trimită în plasă, iar Farina (28) a avut o pătrundere solitară pe zona central, finalizată cu un şut de la 20 de metri, însă Marc s-a întins şi a reuşit să respingă. A fost, astfel, doar 0-0 la pauză, după 45 de minute controlate de către echipa lui Tibor Selymes atât ca aspect al jocului, cât şi ca număr al ocaziilor de gol.

Şi debutul părţii secunde şi-a păstrat caracterisicile, cu încă două ocazii importante ale petroliştilor, ambele semnate de Moussa. Prima în minutul 53, atunci când, după o diagonal excelentă trasată de Nepomuceno, tunisianul a şutat imprecis de la 13-14 metri, iar cea de-a doua patru minute mai târziu, cînd vârful “lupilor” a rămas, din nou, într-o poziţie excelentă, în interiorul careului, dar finalizarea a fost neconvingătoare. Între cele două oportunităţi ale ploieştenilor şi-a făcut loc şi o situaţie de gol a gazdelor, un şut deviat al lui Voiculeţ (56) din afara careului, dar Pecanha a fost atent şi a respins, portarul “lupilor” intervenind decisiv şi în faţa lui Beleck (66), scăpat singur pe partea dreaptă.

Finalul le-a aparţinut amfitrionilor, cei care, încet-încet, au început să mute jocul înspre buturile petroliste, şi, cu un sfert de oră înainte de final, nou-intratul Santamaria a profitat de o eroare a defensivei ploieştene, reuşind să trimită în plasă din mijlocul suprafeţei de pedeapsă. A fost şi unicul gol al întâlnirii, “lupii” rămânând din nou cu regretul că n-au izbutit să ducă munca până la capăt, după ce, vreme de 75 de minute, nu le-au fost cu nimic inferiori adversarilor, iar în prelungiri au irosit încă două ocazii uriaşe, prin Voinea şi Benga.

Vineri, de la ora 21.00, FC Petrolul va juca, pe “Ilie Oană”, cu FC Botoşani.

fcpetrolul.ro