În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

11.08.2015 – 11 INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ
În judeţul Prahova, echipajele de pompieri au intervenit pentru stingerea a 11 incendii de vegetaţie uscată izbucnite pe raza mai multor localităţi astfel: în oraşul Boldeşti-Scăieni pe străzile Falansterului şi str.Sondelor, în oraşul Băicoi pe str. Horia, în com. Floreşti – sat Călineşti pe DJ720, în municipiul Câmpina pe str. Târgu Mureş, în com. Valea Doftranei pe DJ 102I, în com. Ariceştii Rahtivani – sat Buda, în com. Valea Călugărească, str. Valea Popii, în com. Colceag, în com. Gura Vadului şi în oraşul Urlaţi, str. Orzoaia de Jos.
Pentru localizarea şi lichidarea incendiilor de vegetație uscată au fost mobilizaţi 50 de subofiţeri care au intervenit cu 11 autospeciale de lucru cu apă şi spumă.
Suprafaţa totală arsă a fost de aproximativ 33.000 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

11.08.2015, ora 16:21 – INCENDIU ANEXĂ GOSPODĂREASCĂ
În comuna Baba Ana, sat Baba Ana, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
Au ars acoperişul anexei pe o suprafață de aproximativ 40 mp şi aprox. 800 kg cereale;
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

11.08.2015, ora 08:46 – DEGAJARE COPAC
În municipiul Câmpina, str. Voila echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autoscară mecanică şi un motofierăstrău pentru degajarea unei ramuri de copac de mari dimensiuni, desprinsă de la o înălţime de cca. 15m.

11.08.2015, ora 16:55 – DEGAJARE COPAC
În oraşul Slănic, str. Progresului echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un motofierăstrău pentru degajarea unui copac căzut peste două autoturisme. Acestea au fost avariate uşor.
La intervenţie a participat şi S.V.S.U. Slănic cu un utilaj.

11.08.2015, ora 22:19 – ASIGURARE PERSOANĂ
În oraşul Mizil, str. 13 Septembrie, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare pentru asigurarea unei persoane urcate pe un stâlp de telefonie mobilă.
După aproximativ două ore, cetăţeanul, un bărbat în vârstă de 44 de ani, a coborât singur.

Echipajele SMURD au intervenit în 31 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.