În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

03.08.2015, ora 09:17 – INCENDIU CASĂ PARTICULARĂ
În comuna Păuleşti, sat Cocoşeşti, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
În urma incendiului au ars mobilierul şi tâmplăria de lemn din două camere.
Cauza probabilă: scurtcircuit electric – conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice sau fizice.
În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime.

03.08.2015, ora 10:03 – SALVARE ANIMAL
În municipiul Ploieşti, strada Zidari, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină pentru a salva un câine blocat într-un canal tehnologic la aproximativ 2 m adâncime.

03.08.2015, ora 12:37 – TRANSPORT PERSOANĂ
În municipiul Câmpina, strada Carol I, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta un bărbat în vârstă de 66 de ani, cu afecţiuni medicale, din apartament până la ambulanța SAJ Prahova.

03.08.2015, ora 13:28 – INCENDIU DEPOZIT FURAJE
În comuna Floreşti, sat Călineşti, echipajele de pompieri au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Floreşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.
În urma incendiului au ars aprox. 120 tone furaje, 4 tone de cereale şi s-au deteriorat utilaje şi tehnică folosită în procesul tehnologic de procesare a furajelor şi cerealelor.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.
În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime, nici animale moarte.

03.08.2015, ora 14:45 – INCENDIU VEGETAȚIE USCATĂ
În municipiul Ploieşti, b-dul Bucureşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, în proprietatea consiliului local.
Au ars vegetație uscată şi mărăciniş pe o suprafață de aproximativ 300 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

03.08.2015, ora 19:32 – ASIGURARE ZONĂ ACCIDENT RUTIER
În comuna Băneşti, DN1 km 85, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea zonei şi acordarea primului ajutor calificat la un accident rutier.
În urma accidentului a fost avariat autoturismul, iar concucătorul auto şi pasagerul au suferit traumatisme şi leziuni minore, fiind transportaţi la spital.

03.08.2015, ora 23:31 – INCENDIU CASĂ PARTICULARĂ
În comuna Vărbilău, sat Coţofeneşti, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
În urma incendiului au ars mobilier, îmbrăcăminte şi acoperişul pe o suprafaţă de aprox. 25 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.
În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime.

04.08.2015, ora 02:15 – INCENDIU FÂNAR
În comuna Ciorani, sat Cioranii de Jos, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un fânar.
În urma incendiului au fânarul pe o suprafaţă de aprox. 20 mp şi aprox. 5 tone de plante furajere.
Cauza probabilă: flacără – crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de a genera incendiul.
În urma incendiului, nu s-au înregistrat victime, nici animale moarte.

Echipajele SMURD au intervenit în 35 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.