V.Stoica

Lăsată de izbeliște timp de aproape un deceniu, clădirea care a adăpostit fosta sucursală a Băncii Agricole din Ploiești, aflată pe Bulevardul Independenței, la numărul 12, se pregătește să devină, în cele din urmă, sediu pentru Centrul Județean al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură.
Deși ideea transformării clădirii construite la începutul secolului trecut în sediu pentru APIA Prahova a apărut de mai mulți ani, abia acum, reprezentanții instituției menționate au lansat oficial licitația pentru realizarea reparațiilor capitale la imobilul situat pe Bulevardul Independenței, ale căror costuri se ridică, estimativ, la 690.000 de lei fără TVA. În valoarea respectivă sunt incluse atât serviciile de proiectare, cât și execuția propriu-zisă a lucrărilor de reparații capitale.
Potrivit documentației achiziției, clădirea respectivă – cu regim de înălțime subsol parțial, parter și etaj – a fost construită cel mai probabil în anul 1912, prima destinație a imobilului fiind aceea de sediu al sucursalei Băncii Naționale.
Construcţia este racordată la utilități, însă, nefiind utilizată timp îndelungat, instalațiile s-au degradat, fiind nevoie și de înlocuirea acestora pe perioada efectuării lucrărilor de reparații.