Alex Călinoiu

Accidentul rutier petrecut, vinerea trecută, pe Bulevardul Bucureşti, în zona de sud a municipiului Ploieşti – ultimul dintr-o lungă serie de evenimene rutiere înregistrate în această zonă în ultimii ani – a determinat conducerea Primăriei să analizeze situaţia şi să ia măsuri. Viceprimarul Raul Petrescu a declarat ieri că le-a solicitat membrilor Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei să dispună montarea unui relantisor înainte de trecerea de pietoni, pentru limitarea vitezei autoturismelor.
„Am solicitat Comisiei de Circulaţie să adopte o măsură urgentă, pentru montarea unui relantisor pe sensul de mers dinspre Gara de Sud spre ieşirea din Ploieşti. Totodată, am cerut şi montarea unui alt relantisor şi pe sensul opus, unde mai există o denivelare pentru limitarea vitezei. Cred că înlăturarea separatoarelor de sens sau a ghivecelor montate aici nu este neapărat oportună. Nu putem, din cauza unor iresponsabili la volan, să afectăm această activitate a celor de la SGU”, ne-a declarat, ieri, Raul Petrescu, viceprimarul municipiului Ploieşti.
În zonă a mai existat, până în iarnă, o denivelare pentru limitarea vitezei, însă conducerea Primăriei a renunţat în acest an la ea, alături de mai multe relantisoare care erau montate pe străzile din Ploieşti. Totuşi, din cauza riscului rutier, la trecerea de pietoni din Bariera Bucureşti va reveni relantisorul. Măsura vine după ce, în urmă cu câteva zile, o femeie de 60 de ani a fost lovită de un autoturism care circula pe sensul dinspre Gara de Sud spre Universitatea Petrol-Gaze. Victima a fost preluată de un echipaj de ambulanţă, însă medicii nu au mai reuşit s-o resusciteze.