În perioada 17-19 iulie 2015, Poliția Locală Ploiești a desfășurat ample acțiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice pe raza municipiului, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale.
Au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.415 lei, pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, aruncarea cojilor de semințe pe spațiul verde, conducerea de atelaje hipo pe alte trasee decât cele stabilite de municipalitate, pentru cerșetorie, comerț neautorizat, acte de identitate expirate etc.
Scăldatul în lacul artificial amenajat în parcul de la Sala Sporturilor ”Olimpia”, a fost în mod deosebit în atenția polițiștilor locali, care au monitorizat zona respectivă pe toată perioada sfârșitului de săptămână.
Poliţia Locală Ploieşti reamintește cetățenilor că, pentru scăldatul în fântâni arteziene şi lacuri amenajate, valoarea sancțiunii este cuprinsă între 500 și 1500 lei, conform Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești.