Violeta Stoica

Consilierii locali din orașul Slănic au aprobat, recent, un studiu de oportunitate referitor la concesionarea pentru o perioadă de 49 de ani a cinci clădiri nefolosite ale fostului spital din localitate, situate pe Aleea Spitalului, precum și a terenului aferent acestor imobile. Practic, este vorba despre clădirile care au rămas neînchiriate după închiderea secției exterioare a Spitalului Vălenii de Munte, decizie controversată care a fost luată în anul 2011. Din anul 2012, la puțin timp de la închiderea secției exterioare, pentru menținerea măcar a unei părți a fostului spital în activitate, a fost închiriată fosta secție de pediatrie a spitalului, iar acum autoritățile locale au speranța că vor putea să concesioneze restul clădirilor, care au început să se degradeze, din cauza lipsei de activitate.
În document aprobat de către aleșii din Slănic se arată că, în prezent, autoritatea locală nu dispune de fonduri pentru a dota și pentru a susține activitatea unui spital în clădirile rămase. Astfel, după parcurgerea etapelor legale, se vor scoate la concesiune clădirile și terenul aferent, iar contractul de concesiune se va încheia cu condiția menținerii destinației imobilelor, dar și de a efectua investiții pentru menținerea lor în stare bună.
Pe de alte parte, însă, autoritățile locale speră ca reintrarea clădirilor respective în circuitul medical să conducă la reangajarea, măcar parțială, a fostului personal al spitalului din Slănic.