În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:
02.07.2015, ora 00:40 – INCENDIU LOCUINȚE
În comuna Măgurele, strada Cotonei, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă și o autospecială pentru intervenție și comandă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară. Incendiul s-a propagat cu repeziciune la un depozit de materiale aflat în apropiere.
Urmare a incendiului, a ars acoprișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 200 mp, mobilierul și bunuri de uz casnic. La depozitul de materiale a ars tâmplăria pe o suprafață de aproximativ 2 mp.
Incendiul a izbuncit cel mai probabil de la efectul termic al curentului electric, respectiv de la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice.

01.07.2015, ora 16:15 – INUNDAȚIE CAROSABIL
În localitatea Sinaia, km.123+300m, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină cu o motopompă pentru a evacua apa de pe carosabil, inundat pe o suprafață de 200 mp, pe ambele sensuri de mers.

01.07.2015, ora 15:17 – INUNDAȚIE CAROSABIL
În localitatea Sinaia, strada Cumpătul, echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină cu o motopompă și o autospecială de lucru cu apă și spumă, pentru a evacua apa de pe carosabil, inundat pe o suprafață de 150 mp și 50 cm adâncime.

01.07.2015, ora 12:41 – ASISTENȚĂ PERSOANĂ
În comuna Vâlcănești, echipajele de pompieri au acționat pentru a scoate un bărbat, în vârstă de 43 de ani, de pe albia râului Cosmina.

01.07.2015, ora 17:28 – INCENDIU ANEXĂ GOSPODĂREASCĂ
În localitatea Poiana Câmpina, strada Bisericii, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.
Urmare a incendiului a ars acoperișul construit din lemn cu învelitoare carton asfaltat și pereții construți din paiantă.
Incendiul a izbucnit cel mai probail din cauza jarului sau scânteilor purtate de vânt și căzute pe materiale și substanțe combustibile.
Echipajele SMURD au intervenit în 27 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.