Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu situaţia unei fetiţe de 11 ani, orfană de tată, care a fost violată în drum spre casă de un vecin de 43 de ani. Avocatul Poporului a solicitat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova să-i comunice toate informaţiile pe care le deţine în legătură cu acest caz şi stadiul de soluţionare a dosarului.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu informaţiile apărute în mass-media potrivit cărora o fetiţă de 11 ani din comuna Proviţa de Sus – judeţul Prahova, orfană de tată, a fost violată de un vecin de 43 de ani, care în urmă cu 21 de ani ar fi ucis o altă tânără.

Potrivit informaţiilor oferite de mass-media, „fetiţa agresată acum trăieşte un coşmar: se teme că se va întâlni faţă-n faţă cu cel care i-a transformat copilăria în iad”.

Astfel, în vederea identificărea unor posibile încălcări de drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, Avocatul Poporului a solicitat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova să-i comunice informaţiile pe care le deţine în legătură cu acest caz, stadiul de soluţionare a dosarului respectiv şi dacă fetiţa primeşte consiliere psihologică specializată din partea autorităţilor cu atribuţii în domeniu.