Cristi Damian

Pentru manşa retur de mâine, din barajul de promovare în Liga a III-a, tehnicianul echipei Petrolistul Boldeşti Marian Ilie se confruntă cu o problemă importantă de lot. Ieşit accidentat în prima repriză a meciului cu Unirea Fierbinţi, mijlocaşul ofensiv Mihai Ene a efectuat o radiografie, verdictul fiind unul dur: fisură de peroneu. În aceste condiţii, „Mişu” – aşa cum este alintat de către colegi – va sta cu piciorul într-un aparat gipsat timp de două săptămâni, fiind o reală pierdere pentru trupa prahoveană. Mai mult, şi fundaşul dreapta Claudiu Lişiţă este incert, dar se speră în recuperarea acestuia până la ora jocului de mâine. Partida va începe la ora 17.30 şi va pleca de la scorul de 3-0 în favoarea boldeştenilor.

Condus pe ultimul drum

Fostul tehnician al Petrolului, Constantin „Duţu” Cernăianu, a fost condus miercuri seara pe ultimul drum, alături de el fiind foştii jucători de la Petrolul şi U Craiova, grupări cu care a luat campionatul. De altfel, la momentul obţinerii titlului cu gruparea „galben-albastră” în anul 1966, Cernăianu avea doar 33 de ani, fiind unul dintre cei mai tineri antrenori din ţara noastră care a obţinut o asemenea performanţă. Au ţinut să fie alături de Cernăianu petroliştii Mircea şi Virgil Dridea, Edi Iuhas, Camil Oprişan, dar şi craiovenii Ilie Balaci, Dumitru Marcu, Gheorghiţă Geolgău, Grigore Ciupitu, plus tehnicianul primei reprezentative – Anghel Iordănescu. Toţi au depus coroane de flori, gestul fiind imitat şi de galeria „lupilor galbeni”, cât şi de susţinătorii din diasporă. Altfel, în calitate de tehnician al României, fostul găzar se poate mândri cu medalia de bronz obţinută la Campionatul Mondial de tineret, din Australia (1981), fiind cea mai mare performanţă a fotbalului românesc.

CS Păuleşti, la Cupa României de minifotbal

Judeţul Prahova va fi reprezentat la turneul zonal de la Roman al Cupei României de minifotbal de către echipa CS Păuleşti. Campioana AS Vispeşti Ploieşti nu a dorit să participe, întrucât a luat parte la turneul campionatului naţional, iar finalista judeţeană a competiţiei „KO”, Eurofotbal, a declarat forfait turneului din moldova. Primul meci al păuleştenilor va avea loc astăzi, de la ora 15:00, şi vor întâlni pe Flux Diacarn Focşani, pentru ca de la ora 20:00 să se dueleze cu Glissando Timişoara. Mâine, de la ora 11:00, vor întâlni pe Zimbru Vaslui, iar dacă vor încheia grupa pe unul dintre primele două locuri se vor califica în etapa eliminatorie a turneului de la Roman.