Inspectorul silvic din Prahova care a terorizat pasagerii dintr-un microbuz este cercetat de autorităţi în stare de libertate. Acesta a stat 20 de kilometri cu pistolul la tâmpla unei femei până poliţiştii să intervină şi să-l prindă. De frică, o gravidă şi soţul ei au sărit din maşina în mers! Inspectorul era atât de beat încât se credea controlor şi cerea oamenilor pe care îi ţinea ostatici, biletele.

Incidentul s-a produs, joi, într-un microbuz cu pasageri, în judeţul Prahova. Zece pasageri, între care trei copii şi o gravidă au trăit momente de groază în microbuz pe ruta Ploieşti – Câmpina. Pe drum, inspectorul silvic de 36 de ani, ameţit bine de alcool, a scos un pistol cu bile şi l-a fluturat ameninţător.

Îngroziţi, femeia gravidă şi soţul ei au sărit din maşină. Mai întâi, bărbatul, iar ca să-şi poată prinde soţia, şoferul a încetinit.

În acest timp, un călător a reuşit să sune la 112. Microbuzul a fost oprit la intrarea în Câmpina, iar inspectorul a fost prins şi dus la poliţie pentru audieri. Arma pe care o deţinea legal i-a fost confiscată. Era încărcată cu şase proiectile, iar unul era pe ţeavă.

Din fericire niciun pasager din microbuz nu a fost rănit. Inspectorul silvic a rămas fără permis de armă şi s-a ales cu un dosar penal pentru ameninţarea şi tulburarea ordinii publice. Acum, este cercetat în stare de libertate.