10 elevi de la un liceu din Norvegia petrec o saptamana din vacanta muncind pe santierul Habitat for Humanity din Ploiesti. Acestia au strans bani tot timpul anului pentru a acoperi costurile logistice, dar si pentru a face o donatie care va ajuta la ridicarea locuintelor din Ploiesti.

“Munca pe santierul Habitat for Humanity ne-a facut sa vedem lucrurile cu alti ochi. Este dificil sa construiesti o casa, trebuie sa depui mult efort. Pana sa ajung aici, aveam impresia ca ni se cuvin lucrurile pe care le avem, insa acest lucru nu este adevarat, nu toti oamenii au aceleasi oportunitati ca si noi. Apreciem foarte mult munca pe care o face Habitat for Humanity si suntem bucurosi sa fim parte din aceasta experienta”, marturiseste Celina Johansen, 18 ani, eleva la Skagerak International School din Norvegia.
Cei zece elevi sunt insotiti de doi profesori, care i-au coordonat si incurajat sa faca voluntariat.

“Este o experienta extraordinara sa insotesc acest grup de tineri entuziasti si sa ajutam impreuna familiile in nevoie. Elevii au oferit o saptamana din vacanta lor de vara, precum si nenumarate ore de-a lungul anului, in care au organizat diferite evenimente de strangere de fonduri. Este un program foarte bun care ii invata sa fie mai atenti la ceilalti si care ii dezvolta ca oameni“, a declarat Graham Smith, profesor de matematica si fizica.

Prin proiectul „Construim impreuna pentru comunitate”, Habitat for Humanity Romania va construi in sistem cvadruplex opt locuinte in Ploiesti, intre 2015 si 2016. Habitat for Humanity Romania a inceput in luna mai 2015 constructia primului cvadruplex, alaturi de voluntari internationali si corporatisti romani. De atunci, peste 170 de voluntari straini si din companiile romanesti au muncit la ridicarea locuintelor.

Familiile cu venituri mici din Ploiesti pot aplica pentru o locuinta Habitat for Humanity pana pe 30.06.2015. Criteriile de selectie si detalii despre procedura de aplicare se gasesc pe website-ul asociatiei www.habitat.ro.

Habitat for Humanity activeaza in judetul Prahova din 2009, prin constructia si renovarea caselor pentru familii defavorizate, constructia unui centru comunitar independent energetic in Boldesti-Scaieni si interventii la sistemele de incalzire pentru reducerea riscului la incendii.