Termene limită pentru depunerea unor documente fiscale

Direcţia Regională a Finanţelor Publice Ploieşti reaminteşte contribuabililor că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, trebuie să se conformeze în ceea ce priveşte depunerea unor documente fiscale. Astfel, conform unui comunicat al instituţiei menţionate, “5 iunie 2015 este data limită pentru depunerea declaraţiei de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România (Formular 092). De asemenea, data de 10 iunie este termenul limită pentru depunerea declaraţiei de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor considerate impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art.153 din Codul Fiscal, care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire prevăzut la art.152 din Codul Fiscal (Formular 096).”

30,22 miliarde de euro – rezervele valutare de la BNR

La 31 mai 2015, rezervele valutare la Banca Naţională a României erau de 30,22 miliarde euro, faţă de 30,09 miliarde cu o lună în urmă, au transmis oficialii Băncii Centrale. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, ceea ce înseamnă –
în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţional – alte 3,614 miliarde euro. Chiar dacă aceste rezerve ar scădea, nu ar trebui să fim îngrijoraţi, a spus în urmă cu câteva zile Mugur Isărescu. „Un nivel în scădere al rezervelor valutare nu ar trebui să stârnească îngrijorare, întrucât şi pasivele externe ale României au coborât la 92,9 mld. euro în martie 2015, iar indicatorii de adecvare sunt deasupra pragurilor stabilite în literatura de specialitate. În plus, asistăm la tendinţa de creştere a rezervelor internaţionale nete sau ceea ce am putea numi rezervele proprii eliminând, de exemplu, rezervele minime obligatorii în valută ale băncilor comerciale şi împrumutul de la FMI. De asemenea, reducerea continuă a randamentelor din ultimii ani a crescut costurile menţinerii unui nivel ridicat al rezervelor internaţionale”, spunea Isărescu.
Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 mai 2015 au fost de 33,83 miliarde euro, faţă de 33,68 miliarde euro la 30 aprilie 2015.