Sapte copii sarmani din Urlati, judetul Prahova, traiesc cu parintii intr-o casa atat de darapanata, incat se poate prabusi peste ei in orice moment.

Dar viata lor chinuita ar putea sa se schimbe datorita unor elevi generosi, de la mai multe scoli din Ploiesti. Ei au donat bani si materiale de constructie, iar voluntarii unei asociatii vor repara casa celor 7 frati, in timp record.

Cei 9 membri ai familiei Iordache sunt nevoiti sa se descurce cu 400 de lei pe luna – alocatii si ajutor social. Tatal munceste cu ziua prin sat, iar mama sta acasa si are grija de copii – cel mai mic abia a implinit un an. Banii le ajung cu greu pentru mancare, asa ca nici nu se pune problema reparatiilor prin casa.

Irina Steliana, vecina: „Neavand serviciu, neavand posibilitati sa plece sa lase copiii, n-au nici posibilitatea de a pleca de acasa ca sa faca bani sa se angajeze undeva.”

Impresionati de povestea acestei familii, mai multi voluntari ai unei asociatii umanitare, au facut cunoscuta drama celor sapte copii in mai multe scoli din Ploiesti. Iar elevii, ajutati de parintii lor inimosi, au strans bani si au cumparat apoi materiale de constructie.

Madalina Mihaila, eleva: „Orice suma conteaza, nu trebuia sa vina fiecare cu anumita suma. Orice leu conteaza.”

Fabian Bratu, elev: „Eu am dat 10 lei pentru a ajuta aceasta familie, pentru ca ei sunt mai amarati si noi traim foarte bine si ei traiesc mai greu.”

Ioana Pescaru, eleva: „Atunci cand ajuti pe cineva este ca si cand ti-ai lua o piatra de pe inima si te ajuti practic si pe tine insuti.”

Vasile Porumbaru, Asociatia „Viitorul Tinerilor”: „De construit, incercam noi sa luam macar un specialist in renovare si, intr-adevar, restul o sa facem cu voluntarii.”

Voluntarii au o lista cu mai multe familii care au mare nevoie de ajutor. Urmatorul proiect este reparatia casei unor adolescenti abia iesiti din orfelinat.