Marian Dima

Asociaţia Fotbal Club Fortuna, din Poiana Câmpina, club care a început sezonul 2014-2015 în eşalonul secund, abandonând apoi competiţia Ligii a II-a, deşi ocupa poziţia secundă la momentul retragerii, a intrat, oficial, în insolvenţă!
Săptămâna trecută, Tribunalul Prahova a aprobat cererea creditorilor, în frunte cu Radu Călin (foto), alături de societăţile comerciale Mobilis şi Centrul pentru Servicii de Radiocomunicaţii, care au solicitat intrarea Fortunei în insolvenţă.
Potrivit comunicatului instanţei, după deschiderea procedurii generale a insolvenţei a fost desemnat administratorul judiciar, care este Eurobusines LRJ SPRL, termenul pentru depunerea de către administratorul judiciar a raportului special fiind în 29 iunie 2015, toţi cei care „au de luat” de la Fortuna Poiana Câmpina (autorităţile fiscale, diverşi prestatori de servicii şi foştii salariaţi – jucători şi nu numai) urmând să se înscrie la „masa credală”.
Iată că insolvenţa „loveşte” nu numai clubul Petrolul, ci şi gruparea care a reprezentat a doua forţă fotbalistică a judeţului, o scurtă perioadă de timp. Retrasă din Liga a II-a, Fortuna se poate reînscrie în campionatul Ligii a III-a, din vară, dar este destul de puţin probabil ca acest lucru să se întâmple.
Deschiderea procedurii de insolvenţă suspendă şi licitaţia pentru Stadionul „Fortuna”, din Poiana Câmpina, demarată de fiscul câmpinean, care are de recuperat, se pare, o datorie de circa 26.000 de euro. Suma este mai degrabă nesemnificativă în condiţiile în care complexul sportiv are peste 25.000 de mp de teren intravilan, tribune, vestiare, garaj şi grup sanitar – întreg Stadionul “Fortuna” fiind evaluat chiar de fisc la preţul de 2.267.962 lei -peste jumătate de milion de euro, fără TVA.