CSM Ploieşti-SCM Craiova, astăzi, ora 17.00

Petre Apostol

Cu obiectivul deja atins, calificându-se în playoff şi asigurându-şi, astfel, cea mai bună clasare din istorie în Liga Naţională, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti încearcă, totuşi, să urce în ierarhie.
Situată pe locul al optulea la finalul sezonului regulat, cu 37 de puncte (12 victorii, o remiză, 13 înfrângeri), gruparea antrenată de Goran Kurtes şi Daniel Gheorghe nu a avut mari şanse în primul tur din playoff, întâlnind pe prima formaţie din ierarhie, HCM Baia Mare. Campioana en-titre a României s-a impus în două partide în duelul cu echipa ploieşteană, scor 31-20 (12-10), la Ploieşti, şi scor 40-24 (17-7), la Baia Mare.
Prin urmare, CSM Ploieşti a intrat în faza pentru locurile 5-8, unde, în primul tur, se va confrunta cu SCM Craiova. Formaţia olteană, clasată pe locul al patrulea la finalul sezonului regulat, cu 52 de puncte (17 victorii, o remiză, opt înfrângeri), după ce la finalul turului ocupa poziţia secundă, a pierdut în primul tur din playoff confruntarea cu a cincea clasată, HCM Roman, tot în două meciuri, scor 21-27 (11-15) în deplasare şi scor 20-22 (8-9) pe teren propriu.
Primul meci dintre CSM Ploieşti şi SCM Craiova va avea loc în această seară, în Sala „Olimpia”, şi va fi arbitrat de clujenii Sebastian Mârza şi Cristian Nedelea, observator din partea federaţiei fiind desemnat Viorel Dobre, din Bucureşti.
În sezonul regulat, echipa ploieşteană a remizat pe teren propriu cu formaţia olteană, scor 23-23, după ce a revenit în partea secundă de la un deficit de trei goluri (12-15, la pauză). În meciul de la Craiova, însă, gruparea prahoveană a cedat cu scorul de 22-26 (11-13).
Înainte de disputa cu SCM Craiova, antrenorul principal al formaţiei ploieştene, Goran Kurtes, este încrezător, declarând: „Este un duel dificil cu formaţia care a fost surpriza sezonului regulat, dar noi vom face tot posibilul să ieşim învingători. În meciurile din ultimul an am arătat că putem juca la acelaşi nivel cu SCM Craiova şi, chiar dacă va trebui să obţinem şi o victorie în deplasare pentru a ne califica, eu cred că avem puterea să reuşim. Va trebui să luptăm pentru fiecare minge şi să credem în şansa noastră”.
Se va juca tot după sistemul „cel mai bun din trei partide”, meciul al doilea fiind programat sâmbătă, la Craiova, iar dacă va mai fi cazul, disputa decisivă va avea loc, tot pe terenul oltencelor, luni, 18 mai. De menţionat că, în situaţie de egalitate la finalul celor 60 de minute de joc, se vor executa aruncări de la 7 metri (în serie de câte cinci).
Învingătoarea duelului va evolua cu echipa câştigătoare din disputa HC Zalău-HC Dunărea Brăila, pentru locul al cincilea, în vreme ce formaţiile care vor pierde în respectivele confruntări vor juca pentru poziţia a şaptea.
Semifinalele au început de ieri seară, cu prima partidă din disputa HCM Roman-HCM Baia Mare, cealaltă confruntare, dintre Corona Braşov şi CSM Bucureşti, având programată prima întâlnire în această seară, de la ora 18.00.
În playout, la finalul săptămânii trecute, a avut loc etapa a IV-a, în care s-au consemnat următoarele rezultate: Unirea Slobozia-HCM Rm. Vâlcea 24-21 (10-9), Mureşul Tg. Mureş-U Alexandrion Cluj 22-25 (11-11), Cetate Devatrans-Univ. Neptun Constanţa 29-25 (15-15).
Astfel, în clasament, continuă să conducă CSM Cetate Devatrans, cu 27 de puncte, urmată de CSM Unirea Slobozia (25 p, +20), U Alexandrion Cluj (25 p, +16), HCM Rm. Vâlcea (23 p), Univ. Neptun Constanţa (22 p), Mureşul Tg. Mureş (0 p).