Bogdan Chitic

CSU Ploieşti a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru finala cu BC Mureş. Campionii en-titre vor găzdui primele două partide, luni, 18 mai, şi marţi, 19 mai, de la ora 20:00, iar obiectivul declarat este acela de a porni cu un 2-0 care să le netezească drumul către titlu.
„Vom întâlni o echipă care a crescut mult de la momentul finalei din 2013, o echipă care, până acum, în play-off, are o linie intactă, de 6-0. Suntem conştienţi că ne aşteaptă un test dificil, dar pe care suntem obligaţi să-l depăşim pentru a ne îndeplini visul. Avem atuurile necesare, între care şi experienţa acumulată la cel mai înalt nivel, în EuroCup, pentru a face diferenţa în favoarea noastră. Primele partide vor fi extrem de importante, cu atât mai mult cu cât le disputăm pe teren propriu. Nu avem voie să facem paşi greşiţi şi dorim să luăm un avans consistent după jocurile de la Ploieşti”, a declarat Levente Szijarto.
Campionii României combină antrenamentele tehnico-tactice, pe parchetul Sălii Sporturilor „Olimpia”, cu cele din sala de forţă „Moving Express”, din incinta „AFI Palace Ploieşti”, acolo unde îşi petrec sesiunea de dimineaţă.
„Ştim aproape totul despre echipa din Tg. Mureş, am jucat împotriva lor şi în urmă cu doi ani, dar, acum, povestea va fi cu totul alta. Adversarii noştri traversează o formă foarte bună, au o linie impecabilă în play-off, dar o finală nu se compară cu primele faze din postsezon. BC Mureş are 6 jucători străini valoroşi, cu mare experienţă la nivelul Ligii Naţionale, şi ne vor aştepta câteva dueluri foarte interesante. Sperăm, totuşi, să fim noi cei care ne vom bucura la final şi, de ce nu, să încercăm să închidem seria în număr minim de partide”, a punctat şi Vlad Negoiţescu.