Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, aduce la cunoștința cetățenilor că, în această perioadă, se desfășoară acțiuni de combatere a căpușelor pe spațiile verzi din zona blocurilor de locuințe, parcuri și locuri de joacă de pe domeniul public al municipiului Ploieşti, această activitate fiind derulată de către operatorul acestui serviciu, SC Coral Impex SRL.
Produsul insecticid utilizat este Parainsect CE, având substanță activă permethrin, insecticid concentrat emulsionabil folosit pentru combaterea insectelor târâtoare generatoare de disconfort.
Acțiunile se vor desfășura în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014 și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino. Acestea se vor realiza cu utilaje portabile, conform contractului de concesionare a serviciului public de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în municipiul Ploiești.
Vă rugăm ca, în perioada de execuție a acestor acțiuni, să luați toate măsurile care se impun, în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar Primăria municipiului Ploiești fiind absolvită de orice responsabilitate.
În cazul în care condițiile meteo vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, programate a fi încheiate în data de 24 mai 2015, perioada de efectuare a activității de combatere a căpușelor va fi prelungită.