C. Dumitru

Ieri dimineaţă, într-o exploataţie forestieră de pe raza comunei Valea Doftanei, a avut loc un grav accident de muncă, soldat cu decesul conducătorului auto C.V., în vârstă de 38 de ani. Acesta se afla la volanul unui autocamion care transporta lemne pe „Drumul Prislopului”, aflat la baza muntelui şi, în consecinţă, greu accesibil. La un moment dat, din motive încă necunoscute, autocamionul s-a răsturnat, prinzându-l pe conducătorul auto – aflat singur în cabină – sub greutatea uriaşă a vehiculului.
La faţa locului au sosit echipaje de la Poliţie şi Ambulanţă, precum şi reprezentanţi ai Parchetului Prahova şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. Situaţia victimei fiind extrem de gravă, a fost luată în calcul chemarea unui elicopter SMURD însă, la scurt timp, bărbatul a decedat. Corpul neînsufleţit al acestuia a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Ploieşti, în vederea efectuării necropsiei. Poliţia a deschis o anchetă pentru aflarea cauzelor şi a circumstanţelor care au condus la producerea tragicului eveniment: dacă autocamionul avea inspecţia tehnică periodică în termenul de valabilitate, dacă transportul lemnelor era legal şi dacă şoferul avea efectuat instructajul de protecţie a muncii ş.a.
Potrivit reprezentanţilor ITM Prahova, în ultimii ani, pe raza exploatărilor forestiere din judeţul nostru au mai avut loc asemenea accidente de muncă.