Un bărbat pasionat de cultivarea fructelor şi legumelor a reuşit să inventeze o reţetă unică în Romania. Este vorba despre dulceaţa din seminţe de dovleac. Pe lângă gustul nemaiîntalnit, dulceaţa are şi proprietăţi curative, iar un borcan nu costă mai mult de 10 lei.

Anghel Popa este cunoscut în toată comuna Izvoarele, din Prahova. Ieşit la pensie, omul a început să prepare dulceţuri şi siropuri cu fructele din propria grădină, unde are zmeură, mure, pruni, peri dar şi legume.

Bărbatul a ajuns un maestru al bunătăţilor din fructe. Mândria lui este însă dulceaţa inventată de el, cea din seminţe de dovleac.

„Dulceata din seminte de dovleac imi apartine. Ideea mi-a venit pentru ca stiu valoarea semintelor si stiu ce inseamna pt sanatatea omului. Atunci m-am gandit sa le transform in dulceata. Are gust special si deosebit. M-am gandit sa o inregistrez. Am luat legatura cu cei de la OSIM. Mi-au cerut 2.000 de euro. N-am banii. Produc in continuare fara sa o inregistrez”, a povestit Anghel Popa, potrivit România TV.

Şi nu este singura reţetă inedită.

„Bulionul de mure e din productia proprie. Cinci sute de kilograme sunt doart parguite. Vine toamna si nu mai au
timp sa se coaca. Ca sa nu le arunc le-am bagat la storcator si am obntinut aceasta acreala pentru ciorbe”, a mai povestit acesta.

Toate produsele pe care le face chiar în gospodăria lui, se vând cu 10 sau 20 de lei borcanul, în funcţie de dimensiune.