Vremea extremă de la început de aprilie face tot mai multe probleme. În judeţul Gorj, iarna a revenit în forţă, iar drumarii au decis să închidă o porţiune din Transalpina din cauza viscolului. Tot în condiţii de iarnă se circulă şi în Prahova, pe Valea Prahovei, în judeţele Vrancea, Caraş-Severin, Bacău şi Covasna.

Din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse (sub 50 m) circulaţia rutieră a fost închisă marti, începând cu ora 07.30 pe drumul național DN 67C, km 16+000 – km 34+800 (Novaci – Rânca).

Circulaţia este întreruptă pe DN 2N (Chiojdeni – Jitia) după prabusirea terasamentului corpului drumului in urma eroziunii provocate de viitura raului Ramnicu Sarat.

Pe DN12A, Miercurea Ciuc-Comănești, se circulă în condiții de iarnă, la fel ca și pe DN12C, Gheorgheni-Lacu Roșu și DN13B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin, stratul de zăpadă de pe carosabil ajungând până la trei centimetri.

În Harghita ninge de 24 de ore, la altitudini stratul de zăpadă nou depus ajungând și la jumătate de metru. Județul se află sub avertizare de cod galben de ninsori și intensificări ale vântului.

Poliţia Română informează că, marti dimineata, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN1, în Pasul Predeal. Traficul rutier a fost întrerupt aproximativ o jumătate de oră la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova, din cauza unui autotren derapat. Utilajele de deszăpezire au reuşit să tracteze ansamblul de vehicule, iar circulaţia a fost reluată. În zonă ninge viscolit, iar pe carosabil există un strat de zăpadă de cel mult un centimetru, în amestec cu material antiderapant.