Echipa de tenis feminin a României, printre cele mai bune din lume

Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, a învins-o, duminică, pe Francoise Abanda, 260 WTA, aducând României punctul victoriei în întâlnirea cu Canada, scor 3-1, şi calificarea pentru prima dată din 1981 între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup. Dulgheru s-a impus, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după un meci care a durat două ore şi 11 minute. România a participat ultima dată în Grupa Mondială în 1992, dar atunci evoluau 16 echipe în principala divizie a competiţiei.
Tot duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii dintre Canada şi România. În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în fata sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi. România va evolua în 2016, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, alături de una dintre echipele din Rusia, Cehia, Germania, Franţa, Italia, Olanda şi Elveţia. Partidele vor avea loc în sistem eliminatoriu, adversara tricolorelor urmând a fi cunoscută după o tragere la sorţi.

Medalii la CE de gimnastică de la Montpellier

Gimnasta Andreea Munteanu a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la bârnă, la Campionatele Europene individuale de la Montpellier, ea fiind notată cu 14,366, de puncte. Totodată, gimnasta s-a clasat, duminică, pe locul 8 în finală la sol, la Campionatele Europene individuale de la Montpellier, medalia de aur fiind cucerită de Ksenia Afanaseva (Rusia).
Andreea Munteanu a intrat a cincea în finala de la sol şi a fost notată cu 13,866, ocupând astfel locul 8, ultimul. Şi gimnastul Marius Berbecar a câştigat, duminică, medalia de argint, în finală la paralele, în timp ce Andrei Muntean s-a clasat pe locul 5. Marius Berbecar a intrat al doilea în finală, fiind notat cu 15,300, cu care a cucerit medalia de argint, la egalitate cu Christian Baumann (Elveţia). La rândul său, Andrei Muntean a fost penultimul pe lista de start, iar în urma evoluţiei sale a primit nota 15,133, cu care s-a clasat pe locul 5. Medalia de aur a fost cucerită de Oleg Verniaiev (Ucraina, 15,866), iar medalia de bronz nu s-a mai acordat. Astfel, la Campionatele Europene individuale, delegaţia României a obţinut următoarele rezultate: medalie de aur – Andreea Munteanu la bârnă, medalie de argint – Marius Berbecar – la paralele, Andrei Muntean – locul 5 la paralele, Andreea Munteanu – locul 8 la sol, Laura Jurcă – locul 7 la individual-compus şi Diana Bulimar – locul 10 la individual-compus. La Campionatele Europene individuale de la Montpellier au participat 167 de sportivi din 38 ţări în concursul masculin şi 100 de gimnaste din 33 de ţări în competiţia feminină. La finalul competiţiei, preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, a înmânat drapelul forului european următoarei gazde a CE, Bucureşti (2017).