Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a fost eliberat ieri condiţionat din Penitenciarul Poarta Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, decizia fiind luată, ieri, de Tribunalul Constanţa, care a respins contestaţia procurorilor DNA. Becali a spus, la ieşire, că primul lucru pe care vrea să îl facă este să se împace cu toată lumea, adăugând: ”Să mă ierte tot omul pe care l-am supărat – jurnalist, judecător”.
Întrebat dacă îl iartă şi pe Traian Băsescu, finanţatorul Stelei a spus: ”Am greşit şi eu faţă de el, îl atacam toată ziua. Cum să-l ataci pe preşedintele ţării? În Sfânta Scriptură spune că Sfântul Apostol Pavel a trăit în vremea lui Nero, cel mai sângeros rege, un cuvânt nu a spus niciodată rău despre Nero, şi eu cine eram, atacam preşedintele ţării. Vina lui, ce a făcut mai departe, nu trebuia să facă”.
Gigi Becali a avut de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.
În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărţi, „Muntele Athos, patria Ortodoxiei” şi „Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, „Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.