CSM Ploieşti-Univ. Neptun Constanţa 30-25 (15-13)

Petre Apostol

Ieri seară, în Sala „Olimpia”, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a primit vizita formaţiei Universitatea Neptun Constanţa, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională. Formaţia pregătită de antrenorul Goran Kurtes pornea ca favorită, având asigurată prezenţa în playoff, în vreme ce gruparea constănţeană se situa în coada clasamentului, ocupând poziţia a XII-a.
Echipa de la malul mării, însă, reprezintă surpriza Cupei României, întrecere la care a ajuns în final four, fază ce se va disputa la sfârşitul acestei săptămâni. Înainte de start, jucătoarele și stafful echipei ploieștene au îmbrăcat tricouri pe care scria: „Împreună în play-off. Vă mulțumim!”, având și autograful fiecărei handbaliste, pe care le-au împărțit în tribune, ulterior. În debutul meciului, gazdele au găsit multe spații în defensiva constănțeană, distanțându-se la patru goluri, scor 9-5 (min. 11). Cu șapte jucătoare diferite care au marcat, echipa ploieșteană părea în control. Dar, oaspetele aveau să revină în joc, ca urmare a unei perioade nefaste a ploieștencelor, în special în atac, de 12 minute fără gol, scorul devenind 9-10. Univ. Constanța s-a distanțat chiar la 13-11, în min. 27. Dar, CSM Ploiești a încheiat în forță repriza, cu un parțial de 4-0, grație reușitelor Irynei Shutska, intrând la vestiare în avantaj, scor 15-13.
La reluarea partidei, momentele bune au alternat, oaspetele reușind de două ori să revină la un singul gol în urmă de la un deficit de câte trei lungimi. La mijlocul reprizei, însă, au reușit să egaleze, scor 21-21. Dar, de la 22-22, CSM Ploiești a rezolvat soarta partidei, cu un parțial de 5-0 în șase minute. Formația constănțeană nu a mai putut forța o revenire, iar gazdele s-au impus cu 30-25.
De la CSM Ploieşti, principalele jucătoare au fost Shutska 11 goluri, Ana-Gherman 3, Toth 3, Preda 3, Vlaskalic 3, Chiricuță 3 (2/3 de la 7m). De la Neptun Constanţa s-au remarcat Enescu 8 goluri (4/5 de la 7m), Stoian 4, Bărbos 4, Ivan 4, Strahan 4 (2/2 de la 7m).
CSM Ploieşti a bifat, astfel, cea de-a XII-a victorie din actuala ediţie de campionat, încheind prima parte a competiţiei pe locul al optulea, cu 37 de puncte.