Petrolul Ploieşti – CSU Craiova 1-2 (0-1)

Stadion: ”Ilie Oană”, Ploieşti. Spectatori: circa 7500. Au marcat: Astafei (48) / Nuno Rocha (6), Brandan (50 penalti)
Petrolul: Pecanha – Alcenat,
Geraldo (cpt), Ipsa, Fanchone – Filip (73 A. Coman), Marinescu (46 Mareş) – Nepomuceno (61 Vasilache),
Kronaveter, Teixeira – Astafei. Antrenor: Mircea Rednic.
CSU: Bălgrădean – Achim, Acka, Izvoranu, Vătăjelu – Mateiu (81 Băluţă), Madson (92 Da Graca), Brandan (cpt), Târnăcop – Nuno Rocha, Bawab (87 Herghelegiu). Antrenor: Sorin Cârţu.
Avertismente: Filip (17) Ipsa (50), Alcenat (58), Vasilache (93)/ Mateiu (42), Rocha (45), Achim (84), Târnacop (93)
Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare) – Vasile Marinescu şi Valentin Avram (ambii, din Bucureşti). Arbitri adiţionali: Cătălin Popa (Piteşti), Denis Haidiner (Hunedoara). Observatori: Alexandru Deaconu (FRF), Paul Mincu (LPF) – ambii, din Bucureşti.
Jucătorul meciului: Nuno Rocha

Petrolul nu mai câştigă ”acasă” şi, clar, blazarea, problemele, lipsa motivaţiei, încep să se vadă, din ce în ce mai evident, echipei lipsindu-i acel ”ceva”.
Ca şi la meciul cu CSMS Iaşi, Petrolul a început foarte slab meciul de pe teren propriu, cu CSU Craiova, la prima fază de atac mai clară a oltenilor, în min. 6, Nuno Rocha deschizând scorul cu o lovitură de cap din marginea careului mic, în urma unei centrări de manual a lui Brandan! Nici nu apucase peluza să serbeze revenirea acasă, că spectrul unui nou meci prost era evident.
Paradoxal, echipa cu cei mai împătimiţi suporteri, se simte mai bine pe terenurile altora…
De abia prin minutul 30 ”lupii” au avut parte de o fază care să-i încălzească puţin, şutul din semi-vole al lui Kronaveter nimerind spaţiul porţii, fără pericol însă pentru Bălgrădean, oltenii, având parte de scenariul perfect pentru ei – gol marcat foarte repede, apoi… cunoscuta autobază a lui Cârţu. Care a dat semne de slăbiciune doar la un corner, în minutul 40, când Geraldo şi apoi Teixeira au nimerit ”ceva” în faţa lor, în încercarea de a trimite mingea spre plasă, jocul semănând, în prima parte, cu un ”exerciţiu tactic”, supranumeric pe jumătate de teren, de foarte multe ori toţi cei 20 de jucători de câmp împărţind ”jumătatea olteană”.
Un 0-1 fad, după prima repriză , dar, din ”letargia” evidentă a ieşit, imediat după pauză, golul care a animat meciul: Astafei reluând, cu succes, exact cum încercase şi la Rapid, după o deviere a lui Kronaveter, pătrundere şi şut la colţul lung, imparabil, pentru 1-1, în min. 48.
Iar minutele ”nebune” au continuat, cu un penalty acordat la pătrunderea lui Rocha, în careu, Ipsa atacându-l imprudent, din spate, ”găselniţa” lui Rednic, de a-l lăsa pe Satli pe bancă, în detrimentul lui Ipsa fiind… falimentară, apărătorul sloven având noroc că nu a fost eliminat. A transformat penaltiul Brandan (min. 50, 1-2), iar Craiova a fost aproape de marea lovitură, din nou, Rocha fiind pierdut pe drum, doar că a tras aiurea din careu, apoi Pecanha a respins de pe linia porţii, sau de… după linie, o altă minge care era să ”îngroape” meciul (min. 59). Cârţu nu a mai suportat… adrenalina şi a ordonat din nou retragerea, fiind trădat pe jumătate de Achim, care a făcut un henţ în careu, în min. 79, dar salvat de Bălgrădean, care a apărat execuţia PREVIZIBILĂ a lui Teixeira, salvând victoria oltenilor pe ”Ilie Oană”, chiar dacă, în prelungiri, Astafei a mai avut o ocazie imensă.