În cursul zilei de marți, 03.03.2015, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au desfășurat acțiuni în vederea depistării oricăror fapte care contravin normelor de conviețuire socială, precum și a respectării traseelor stabilite de municipalitate pentru deplasarea vehiculelor cu tracțiune animală.

Astfel, au fost surprinse opt persoane care abandonau deșeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate ori nu mențineau curățenia platfomelor gospodărești, fiind sancționate cu amenzi în valoare totală de 800 lei – conform H.C.L. nr. 228/2006 privind gospodărirea municipiului. Acțiunile au avut loc pe străzile Vitejilor, Tazlău, Lupeni, Buna Vestire, Arhip Nicolae, Alexandru Glinka și Sg. Erou Gh. Mateescu.
De asemenea, pe străzile Alexandru Lăpușneanu și Democrației au fost depistați numiții Ș. Ion și M. Vasile care circulau cu vehicule cu tracțiune animale, fără a respecta traseele stabilite prin H.C.L. nr. 137/2012, fiind sancționați cu amenzi în valoare de 500 lei fiecare.
În timpul acțiunilor de legitimare întreprinse pentru combaterea fenomenelor antisociale au fost depistate două persoane care aveau actele de identitate expirate, sancțiunile aplicate totalizând 80 lei – potrivit O.U.G. nr. 97/2005.
Pe strada Brumărelelor a fost identificat numitul I. Andrei în timp ce consuma băuturi alcoolice, fiind amendat cu 100 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, iar numitul P. Alexandru a fost sancționat cu 200 lei pentru că apela la mila publicului pe B.dul Republicii.