V.Stoica

În zilele de 6 şi 7 aprilie 2015, Mina Unirea a Salinei Slănic Prahova va fi deschisă în mod special pentru elevii care vor participa la acţiunile specifice evenimentelor din săptămâna „Şcoala Altfel”. Reprezentanţii salinei au făcut public programul de vizite din primele zile de luni şi marţi ale lunii viitoare, în care copiii vor putea să intre în Mina Unirea între orele 7.30 şi 13.00 (când are loc ultima plecare de la suprafaţă, cu microbuzele), ultimul transport din subteran spre ieşirea din salină fiind programat pentru ora 14.00.
Săptămâna 6 –10 aprilie va fi dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obiţnuit al unităţii de învăţământ, iar programul se va desfăşura în conformitate cu un orar special.
Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari sau elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional, şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, într-un spaţiu din afara unităţilor de învăţământ.