Petrolul și FCSB au încheiat nedecis joi seară, scor 1-1, în prima manșă a semifinalelor Cupei României Timișoreana, la capătul unui joc în care oaspeții au egalat cu 13 secunde înainte de final. Formația lui Mircea Rednic privește, însă, cu încredere returul programat pe 2 aprilie, convinsă că se va putea califica în ultimul act al competiției.

Rednic și-a dorit o victorie fără gol primit în fața celor de la FCSB, considerând că, în acest fel, Petrolul își va mări considerabil șansele de a juca o nouă finală la o distanță de doar 2 ani după trofeul cucerit în 2013. Și planul său a funcționat perfect până în ultimele secunde, când providențialul noroc al bucureștenilor, încastrat chiar și în noua siglă, a lovit ca un trăsnet. Pe o ploaie măruntă și deasă, care i-a sâcâit pe fotbaliști pe tot parcursul meciului, lupii au început bine. Au avut mai mult posesia, iar prezența în jumătatea adversă a fost evidentă. Pe acest fond, debutantul Tchite a deschis scorul în minutul 22, reluând din cădere, pe lângă Arlauskis, un balon deviat cu capul de Ipsa.Debusolați complet, bucureștenii au asistat neputincioși la iureșul ofensiv de 15 minute al haitei, timp în care, din păcate, Astafei și Vasileche n-au găsit drumul spre un meritat gol 2. N-a fost să fie, iar trupa lui Costel Gâlcă a replicat prin Varela, a cărui lovitură de cap, din minutul 39, s-a dus pe lângă poarta lui Pecanha. Finalul primei reprize avea să le ridice la maximum tensiunea ploieștenilor, după ce arbitrul Comănescu și ceilalți 6 colegi din brigadă n-au sesizat hențul evident comis în careu de către Toșca, deși a fost vizibil chiar și din înaltul tribunelor.

Intrați la cabine cu frustrarea unui penalty neacordat, galben-albaștrii au început furibund partea secundă, iar în minutul 49 Filipe a nimerit bara, după o pasă primită de la Vasilache. Comănescu a continuat seria greșelilor în defavoarea găzarilor și l-a iertat pe Papp, neacordându-i al doilea avertisment, în minutul 51, la un fault dur asupra lui Satli. Gâlcă a sesizat pericolul unei eventuale inferiorități numerice și l-a înlocuit imediat pe apărătorul central, dar maniera de arbitraj a vâlceanului le-a dat aripi celor de la FCSB. În minutul 72, oaspeții au avut și ei o bară, prin Chipciu, balonul trimis cu capul de acesta ajungând la Rusescu, care nu l-a putut învinge, din 3 metri, pe Pecanha. A făcut-o, totuși, Chipciu, când mai erau doar 13 secunde din cele 4 minute de prelungire arătate de la margine. În cele din urmă s-a încheiat 1-1, dar Petrolul n-a renunțat niciun moment la visul finalei și va merge în Ghencea cu intenția clară de a înscrie cel puțin o dată. Până atunci, Rednic are suficient timp să pregătească returul, în care va evolua și Tamuz, iar lupii vor avea toate motivele să spere la o nouă finală. Cu condiția obligatorie ca arbitri precum Comănescu să rămână acasă. De tot!

fcpetrolul.ro