F.Tănăsescu

Duminică seara, în jurul orei 20, Mihai Marian, din comuna Bălţeşti, bănuit că şi-a omorât tatăl în bătaie, s-a predat la postul de poliţie din localitate, însoţit de fiul său, cu care fugise în urmă cu o săptămână. Un echipaj al Serviciului de Investigaţii Criminale de la Inspectortul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova l-a preluat imediat pe suspect, iar minorul a fost dat în plasament la Centrul “Cireşarii” din Ploieşti.
Reamintim că în dimineaţa zilei de sâmbătă, 14 martie a.c., în comuna Bălţeşti a avut loc o crimă care i-a îngrozit pe localnici, un bărbat în vârstă de 57 de ani fiind omorât în propria locuinţă. Primele indicii ale anchetatorilor au mers către unul dintre fiii victimei, în vârstă de 33 de ani, dar suspectul fugise din localitate împreună cu fiul său, în vârstă de 12 ani.
La câteva zile după comiterea crimei, IPJ Prahova a transmis, printr-un comunicat, semnalmentele celor doi fugari – inclusiv fotografiile acestora.
În paralel, un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a deschis un dosar penal pentru omor, pe numele fugarului fiind emis mandat de reţinere. Încă de ieri dimineaţă, individul a fost prezentat procurorului de caz pentru interogatoriu.