C. Dumitru

În ianuarie 2015, în evidenţele Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Prahova apar înregistrate 287 de societăţi comerciale noi, cu trei mai puţine faţă de perioada similară a anului anterior. Cei mai mulţi dintre administratorii acestora au optat, ca şi în anii trecuţi, pentru statutul juridic de „societate cu răspundere limitată” – SRL (143 de cazuri), urmat de „persoană fizică autorizată” – PFA (96 de cazuri). Ca o curiozitate, notăm că, în prima lună a acestui an, în Prahova au fost înmatriculate tot atâtea societăţi comerciale cât în judeţele Teleorman, Tulcea, Mehedinţi şi Caraş -Severin la un loc!
Revenind la statistica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, adăugăm că tot în prima lună a anului în curs au fost radiate din evidenţele acestuia 222 de societăţi comerciale cu sediul în judeţul Prahova, în scădere cu 78 de firme comparativ cu perioada corespunzătoare a anului trecut. Motivele administratorilor acestora au fost diverse: reducerea drastică a comenzilor de produse – ca urmare a dispariţiei unor pieţe, lipsa acută a lichidităţilor financiare, concurenţa tot mai acerbă ş.a.
Per total, în luna ianuarie 2015, la nivel naţional şi-au încetat definitiv activitatea 6.469 de societăţi comerciale, respectiv cu circa 10 la sută mai puţine faţă de perioada similară a anului anterior.