Petrolul Ploieşti – FCSteaua B 1-1 (1-0)

Cristi Damian, foto: Ionuţ Epure

Stadion: ”Ilie Oană”, Ploieşti. Spectatori: circa 9.000. Marcatori: Tchite (22) / Chipciu (94)
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo (cpt), Ipsa, Fanchone – Satli, Marinescu – Astafei, Vasilache (70 Coman), Teixeira (90 Mareş) – Tchite (68 Peteleu). Antrenor: Mircea Rednic.
FCSB: Arlauskis – Râpă, Papp (58 Tamaş), Varela, Toşca – Bourceanu (75 Neagu), Prepeliţă – Popa,
Chipciu, Tănase (cpt) – Ţucudean (46 Rusescu). Antrenor: Constantin Gâlcă.
Arbitri: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Octavian Şovre (Oradea) şi Vasile Marinescu. Arbitri adiţionali: Radu Petrescu (Bucureşti) şi Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin). Arbitru de rezervă: RaduTimar (Marghita).
Avertismente: Geraldo (82), Satli (88) / Papp (20), Bourceanu (72), Neagu (76), Chipiciu (94)
Observatori: Octavian Goga (Braşov, pentru joc) şi Cornel Sorescu (Piteşti, pentru arbitraj).
Jucătorul meciului: Mohamed Tchite

Prezentată drept… echipă de dansuri populare de către crainicul stadionului „Ilie Oană”, „FCSB” a plecat cu un egal de la Ploieşti, aseară, 1-1
Un egal care dă adversarei prima şansă la calificare, după un arbitraj controversat, în care petroliştii pot reproşa multe lui Comănescu.
Fără Pablo de Lucas – “picat” la ultimul antrenament de dinaintea confruntării din manşa tur a semifinalei de Cupă şi cu Filip suspendat, Mircea Rednic a apelat la o formulă interesantă de joc, cu Murad Satli reprofilat mijlocaş central, pentru a câştiga pe faza defensivă şi l-a “debutat” pe Mohamed Tchite
Ţucudean a avut prima ocazie a meciului, în min 4, dar deschiderea scorului avea să vină de la Mohamed Tchite – la debutul său, acesta intercalându-se în spatele fundaşilor adverşi, de unde a făcut 1-0, aruncând în aer tribunele, la propriu, în min. 22. Început perfect pentru galben-albaştri, dar Steaua a redevenit periculoasă, Geraldo scoţând din faţa porţii o lovitură de cap a lui Prepeliţă (min. 30).
Petrolul putea primi un penalti, aproape de finalul reprizei, dar Comănescu nu a vrut/reuşit să vadă henţul lui Toşca.
Partea secundă a început cu bara lui Teixeira (min. 49), mingea sărind exact în braţele lui Arlauskis (!!!), Steaua răspunzând, la rândul ei, cu o bară a lui Chipciu şi o ratare a lui Rusescu, la aceeaşi fază (min. 71)
Iar de aici, Petrolul a încercat să apere un avantaj care dădea speranţe reale pentru retur, la o calificare în finala Cupei. Testul de voinţă şi caracter a mai fost trecut, încă o dată, nu şi proba norocului, pentru că la ultima fază a meciului, Chipciu a egalat, aducând agonia în tabăra petrolistă! 1-1 şi soarta calificării se va decide în Ghencea, cu FCSB favorită !