Unele alimente îşi schimbă compoziţia şi îşi pierd proprietăţile nutritive, multe dintre ele devenind toxice dacă sunt reîncălzite.

1. Ciupercile. Ciupercile sunt cel mai bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare, iar in cazul in care raman neconsumate, cel mai bine ar fi sa le mancam reci. Acest lucru este valabil si in cazul in care au fost preparate supe sau mancaruri ce contin ciuperci. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine si implicit gustul. Din cauza schimbarii acestor compozitii pot sa apara o varietate de probleme digestive (balonari, crampe abdominale, diaree), scrie doctorulzilei.ro.

2. Carnea de pui. Carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabila o reincalzire la temperaturi ridicate, a carnii de pui care contine mai multe proteine decat carnea rosie.

3. Cartoful. Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic. Manânca-l imediat dupa preparare sau chiar rece.

4. Spanacul. Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrati, care in momentul reincalzirii se transforma in nitriti. Acestea sunt potential cancerigeni pentru corpul uman.

5. Oua. Ouale sunt alimentele cu cel mai mare risc in momentul in care sunt reincalzite, intrucat acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplica produselor alimentare in cazul in care ouale sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera la felurile de mâncare in care sunt implicate oua fierte sau prajite.