CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila 34-27 (13-10)

Petre Apostol

Echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a reuşit un succes deosebit de important pentru şansele sale de a se califica în playofful Ligii Naţionale, dar şi pentru moral. Elevele antrenorului sârb Goran Kurtes s-au revanşat într-o manieră perfectă pentru înfrângerea dureroasă din tur, când au pierdut la diferenţă de 14 goluri, învingând pe HC Dunărea Brăila cu scorul de 34-27.
După victoria cu HCM Rm. Vâlcea, formaţia ploieşteană a obţinut al doilea succes la rând pe teren propriu, realizând o surpriză la debutul etapei a şasea din cadrul returului, trecând de formaţia medaliată cu bronz în sezonul precedent. Formaţia brăileană a sosit la Ploieşti din postura de favorită şi cu gândul la meciurile pe care le va disputa mâine şi duminică în Cupa EHF, motivul pentru care partida a avut loc în devansul rundei, ieri seară.
Dar, handbalistele echipei CSM Ploieşti nu s-au lăsat intimidate şi au dominat jocul, conducând chiar şi la zece goluri diferenţă.
Principalele marcatoare ale echipei ploieştene au fost Toth 9 goluri, Chiricuţă 4 (toate de la 7m), Ionescu 4, Shutska, Dincu, Balaban, Vlaskalic – toate cu câte 3. Dar, de remarcat este şi prestaţia portarului Şerban.
De la oaspete s-au remarcat: Perianu 8 goluri, Moldovan 6, Horjea 6, Farcău 4.