Pe un trend ascendent în ultima perioadă şi în continuare cu ochii după prima poziţie, campionii se deplasează la Tg. Mureş pentru un examen cu dublă miză. În primul rând, o victorie în faţa „tigrilor” ar exercita o presiune constantă pe liderul Steaua, iar pe de altă parte integrarea ultimului sosit, bulgarul Bozhidar Avramov, într-o perioadă în care jucătorii străini părăsesc pe rând corabia, devine obiect de studiu pentru staff-ul tehnic.

Prin prisma plecărilor din ultimele săptămâni, Vladimir Arnautovic şi secundul său, Sasa Ocokoljic, se văd nevoiţi să mute din mers şi să stabilească anumite reglaje pe care, ulterior, să le menţină până la finalul sezonului. Dintr-o echipă spectaculoasă, cu o medie de peste 80 de puncte marcate pe meci în EuroCup, CSU Asesoft se va transforma într-o formaţie mai pragmatică şi mai disciplinată în defensivă, care va deveni din nou punctul forte al ploieştenilor.

Evident, trecerea de la Brown la Pot, de la Mohammed la Avramov sau de la Lee la Cooper cere timp şi aruncă o oarecare presiune pe antrenori, iar rolul unor jucători ca Burlacu, Szijarto sau Dogaru, care se confundă practic cu această echipă, devine şi mai important în cadrul vestiarului, dar şi în afara terenului.

La Tg. Mureş, prahovenii vor da peste fostul lor coleg, bosniacul Filip Adamovic, peste americanul Kindall Dykes, care le-a „furat” un titlu în 2011, şi peste câţiva baschetbalişti străini cu ştate vechi în Liga Naţională, ca Peciukas, Barro sau Ivanovic. Dacă îl mai punem la socoteală şi pe Căpuşan, campion în 2012 cu CSU Asesoft, atunci formaţia antrenată de Audrius Prakuraitis, revenit în urmă cu două săptămâni în Ardeal, pentru a face ordine în „junglă”, poate pune reale probleme în fazele superioare din play-off.

Până atunci, ploieştenii sunt însă hotărâţi să nu facă niciun fel de concesii şi să mai adauge un succes la salba de victorii. Mai ales că, la finalul săptămânii, la Ploieşti va „ateriza” un pivot venit din Euroligă, care va trebui primit într-o notă pozitivă, în familia campionilor.