Simularea Evaluării Naţionale va continua astazi cu proba la Matematică. Elevii de clasa a VIII-a au avut de pregătit cinci capitole, potrivit listei de conţinuturi pentru simularea Evaluării Naţionale, publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Elevii au avut de învăţat din „capitolul Algebric”, rapoarte de numere reale reprezentate prin litere, simplificare, operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg). De asemenea, trebuie să ştie „capitolul Funcţii”, iar din „capitolul Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii”, trebuie să ştie rezolvarea în RxR a sistemelor de ecuaţii şi probleme cu caracter aplicativ, care se rezolvă cu ajutorul sistemelor de ecuaţii.

Din „capitolul Punctul, dreapta, planul”, elevii trebuie să ştie calculul unor distanţe în interiorul corpurilor studiate. Nu în ultimul rând, elevii trebuie să ştie desfăşurări, aria laterală, aria totală şi volumul din „capitolul Corpuri Geometrice”.

Regulile din sala de examen

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Potrivit metodologiei de organizare, elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane sau poşete. De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile sau căşti audio.

Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Potrivit Ministerului Educaţiei, scopul simulărilor este să îi obişnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor.

Rezultatele simulării din 2014

Anul trecut, în jur de 49% dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 67% la sută la Limba română şi 30% la Matematică. Din totalul celor peste 187.800 de elevi înscrişi, 177.900 (95%) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, peste 86.800 (49%) au obţinut medii peste cinci.

Evaluarea Naţională se va desfăşura la aceleaşi discipline ca cele din anul şcolar trecut, probele urmând să fie susţinute în perioada 22-24 iunie.

Calendarul examenului de Evaluare Naţională 2015:

13 iunie 2015 Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15-17 iunie 2015 Inscrierea la Evaluarea Nationala
22 iunie 2015 Limba si literatura romana – proba scrisa
23 iunie 2015 Limba si literatura materna – proba scrisa
24 iunie 2015 Matematica – proba scrisa
26 iunie 2015 Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
26 iunie 2015 Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
27 – 29 iunie 2015 Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2015 Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii