Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul Microsoft. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis că Elena Udrea trebuie să stea după gratii până pe 12 martie. Decizia a fost imediată contestată de fostul ministru al Turismului. După anunţarea deciziei Instanţei, Elena Udrea a revenit în celula de la arestul Poliţiei Capitalei. Elena Udrea a transmis şi un mesaj pe Facebook, după arestarea sa pentru 30 de zile, spunând că are încredere că, în urma apelului, această măsură va fi ridicată, „probabil, luni”.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, miercuri seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft.

Decizia a fost anunțată de unul din avocații Elenei Udrea, Marius Striblea, prezent la sediul instanței supreme. Acesta a precizat că judecătorii au revocat controlul judiciar și s-a emis un mandat de arestare preventivă în legătură cu denunțurile făcute de Dinu Pescariu. Avocatul a mai spus că va contesta decizia de arestare.

AVOCATUL ELENEI UDREA: Mandatul de arest pe 30 de zile e pentru două fapte. L-am contestat deja

În urma hotărârii instanței supreme, Elena Udrea a fost dusă în arestul Poliției Capitalei.

Aproape o sută de persoane sunt implicate în anchetele care o vizează pe Elena Udrea. Mulţi oameni au calitatea de martori, alţii, iniţial inculpaţi, au devenit denunţători după ce au decis să colaboreze cu anchetatorii. Elena Udrea a fost turnată de zeci de persoane, de la oameni de afaceri până la foşti angajaţi şi prieteni apropiaţi. Printre ei, fostul tenismen şi om de afaceri Dinu Pescariu, fosta şefă a CNI Ana Maria Topoliceanu, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, omul de afaceri Gabriel Marin şi omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Înalta Curte a judecat, într-o şedinţă care a început miercuri, la ora 14.00, cererea procurorilor de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Tursimului în dosarul Microsoft, în care este acuzată de infracţiuni de trafic de influenţă şi o infracţiune de spălare de bani. Elena Udrea a ajuns la Înalta Curte puţin după ora 13.30 şi, în momentul în care a coborât din maşina cu care a fost adusă din arest, era încătuşată. Ea a făcut din nou semnul cu mâna la nas care a stârnit numeroase controverse după discursul din plenul Camerei Deputaţilor.

Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost reţinută, marţi, de DNA, în dosarul Microsoft. Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40. La ieşirea din sediul DNA, Udrea a declarat că „nu se pot pune cătuşe adevărului”.

„Poţi pune cătuşe Elenei Udrea, dar nu poţi pune cătuşe adevărului”, a declarat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

De la DNA, Elena Udrea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei.
Prima noapte în AREST pentru Elena Udrea. Cu cine a stat în CELULĂ şi ce a făcut

Procurorii DNA o acuză pe Elena Udrea de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea), trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro) şi spălare de bani.